loader image
 

Program vođenih meditacija

Za ulazak u Hram Hiljadu ogledala neophodna je Hrabrost

Program vođenih meditacija

Čaroban Svet Meditacija Vlada Ilića

Meditacija je jedan od elemenata stubova zdravlja u Eskulapovom hramu. Prenoseći stara znanja u Novo Doba i Hipokrat (460 – 377. g.p.n.e) spoznaje važnost meditacije i ona zauzima centralno mesto jednog od njegovih pet stubova zdravlja.

Meditacija nam pomaže da se dovedemo u stanje povezanosti sa božanskim u sebi, da se povežemo sa sobom i sjedinimo sve svoje razjedinjene delove. Taj osećaj, takozvano alfa stanje dubine božanskog u sebi, mnogi nazivaju molitvom.

Rađanje Meditacija Vlada Ilića

Jedna od prvih vođenih meditacija koje sam kreirao za vas jeste Ovde i Sada. Njen nastanak vezujem za dane kada sam vodio grupne karate treninge. U danima rane mladosti uz podršku svojih Učitelja, vrhunskih svetskih karate i Zen majstora, spoznao sam bitnost praktikovanja meditacije u ličnim treninzima i pre svega pripremama za takmičenja.

Nakon višedecenijskog ličnog praktikovanja meditacije i integracije iste u svoj trening i stil života, vešto prenosim znanje svojim učenicima i upoznajem ih sa meditacijom upravo kroz Ovde i Sada.

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/2022/01/ovde-i-sada-640x800.jpg

Muzika i snimak: Branko Isaković
Naslovna fotografija: Jelena Tasić
Dizajn: Marko Paunović i Maša Ličina

Ovde i Sada

Meditacija koja se preporučuje za početak. Ukoliko imate problema sa nesanicom, primeri iz prakse pokazuju da je ova meditacija pravi izbor. Ova meditacija nam pomaze da se u miru oprostimo od starog i ostavimo staro proslosti kako bi sto bolje i kvalitetnije ziveli i uzivali u ovom zivotu ovde i sada.

Najvrednije šta imamo jeste ovaj život ovde i sada. Šta si do sada sa time ko si, zašto si, odakle si učinio od svog života?   Vlado Ilić

Pročitajte više

Svakodnevnica koja postaje sve užurbanija, napetosti na poslu ili fakultetu, problemi kod kuće, s partner(k)om ili decom, često izazivaju stanje preopterećenosti i izloženosti stresu.

Uobičajna reakcija na takvo stanje ispoljava se kroz potrebu za bekstvom – bilo u prošlost ili budućnost. Pri tome se vrlo lako zaboravlja da se život ne odvija ni u prošlosti ni u budućnosti, nego upravo u ovom trenutku – OVDE I SADA.

Ako si depresivan, živiš u prošlosti. Ako si anksiozan, živiš u budućnosti. Ako si smiren, živiš u sadašnjosti.  Lao Tzu

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/2022/01/izvor-zivota-meditacija-vlado-ilic-640x800.jpg

Muzika i snimak: Branko Isaković
Naslovna fotografija: Silvija Paunović
Dizajn: Marko Paunović i Maša Ličina

Izvor Života

Meditacija koja nam pomaže da pokrenemo procese primanja i povezivanja sa ocem i majkom koji borave u nama, njihovih roditelja, roditelja njihovih roditelja i tako redom svih predaka koji su svojim činjenjem i nečinjenem doprineli da danas u ovom životu ovde i sada postojimo mi, ti i ja.

Trudeći se da nađemo pravo mesto u životu možemo dobiti samo mali uvid u to, šta uopše znači, slediti Put Velike Duše. Na tom putu ne postoji pravoslavni, katolički, muslimanski, jevrejski, budistički, indijanski, niti bilo koji drugi verski sistem. Na takvom putu vlada univerzalna ljubav.    Inspiracija Beart Heart

Pročitajte više

U samo poslednjih 1000 godina imamo više od 8 i po milijardi direktnih predaka.
Primajući i pružajući mesto u srcu svim precima takvima kakvi jesu, oslobađamo se nevidljivih niti lojalnosti i začaranog kruga ponavljanja njihovih sudbina. Pomireni i isceljeni budimo u sebi staru snagu i novi životni elan spremni za nešto sasvim novo u ljubavi koja ima budućnost.

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/svetlo-640x800.jpg

Muzika: Bora Dugić
Naslovna fotografija: Danijela Stojiljković
Dizajn: Marko Paunović i Siniša Radić
Snimanje glasa i montaža zvuka: Branko Isaković

Svetlo

Meditacija Svetlo nam omogućava pokretanje procesa ponovnog rađanja u svetlu. Vraćanjem u početnu fazu života, fetusa u utrobi majke, dolazimo na mesto naše najveće snage, izvora neiscrpne bezuslovne ljubavi i sigurnosti. Isceljeni i celoviti rađamo se u novom svetlu.

Dok dozvoljavamo sopstvenom svetlu da sija, nesvesno dajemo i drugima dozvolu da urade isto.  Nelson Mandela

Pročitajte više

Nadahnuće za ovu meditaciju dali su mi stihovi koje je o našem unutarnjem svetlu napisao Nelson Mandela, boraveći u zloglasnoj tamnici na ostrvu Roben. I danas nekoliko desetleća posle njegovog puštanja na slobodu, ćelija u kojoj je boravio zrači neverovatnom svetlošću, poput oaze mira usred tame najokrutnije agresije i poniženja zatvora, u međuvremenu pretvorenog u muzej.

 Iako nam se na prvi pogled čini da se bojimo tame, još je veći strah koji osećamo od svetla. Uz čarobne zvuke frule Bore Dugića, ova meditacija otvara nam put ka našem unutarnjem svetlu.

Kao da se pitamo ko sam ja da smem da svetlim? Da budem srećan? Da zračim u ljubavi? Da se prepustim životu i učinim najbolje šta mogu od mojih resursa i potencijala? Ali to nije pitanje. Pitanje je ko si ti da ne smeš da svetliš? Ko si ti da sputavaš sebe u svetlu? 

Posebno preporučujem ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama i porodiljama. Vlado Ilić

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/svetlo-samo-muzika-640x960.jpg

Muzika meditacije Svetlo

“U dodiru duša sa sobom i svetom oko sebe, osećaš jedinstvo u sebi dok osećaš sebe u jedinstvu“ VLADO ILIĆ

Novorođenčad, bebe i deca uživaju u notama muzike Svetlo. Svečana harmonija koja ispunjava duše prisutnih i prostor kao rezultat slušanja ove kompozicije božanski je dar.

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/inicijacija-640x800.jpg

Muzika: Bora Dugić
Slike: Saša Brnović
Dizajn: Siniša Radić
Snimanje glasa i montaža zvuka: Branko Isaković

Inicijacija

Inicijacija je jedna od naprednijih iz programa. Toplo preporučujemo da pre nego što zaplovite dubinama sopstvenog bića putem Inicijacije, prođete kroz predhodne tri vođene meditacije. Promena je moguća samo kada se stvarnosti pogleda u oči.” Bert Hellinger

Bogato prožeta staro-Egiptskim i šamanskim znanjima vođena meditacija Inicijacija vodi na hrabro putovanje transformacije na kome sme biti sve – i hladno i toplo, i ružno i lepo i gorko i slatko…

Pročitajte više

Uvek, samo napred, uranjaš u šarene cvetne proplanke, penješ se na vrh sopstvenog Hrama, ispitanik si onih najiskonskijih životnih pitanja, ali i subjekt susreta koji osvetljava stazu ka jasnijem i snažnijem doživljaju lične unutarnje suštine.

Da li u praznim trenucima zaista voliš da ostaneš sam sa sobom?

Prepustite se putovanju ka vlastitoj duši, putem posutim laticama i trnovima ruža, koji će vas dovesti nadomak Jastva. Na tom putu očekuje vas susret koji će vam osvetliti stazu ka jasnijem i snažnijem doživljaju vaše unutrašnje suštine. Jer samo hrabri mogu dospeti do Univerzalne istine, kosmičke istine koja spava duboko u nama…

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/inicijacija-muzika-640x800.jpg

Muzika meditacije Inicijacija

„Budi promena koju želiš da vidiš u svetu“ – Mahatma Gandi

Hrabrost svakoga od nas ogleda se u želji za stalnim napretkom. U hrabrosti iskoraka napred, ka nepoznatom, ka novom. Ova meditativna muzika, odlična je podrška za sve procese metamorfoze koji se dešavaju u tebi u Ljubavi koja ima budućnost.

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/mir-640x800.jpg

Muzika: Bora Dugić
Slike: Claude Monet (Lokvanji i japanski most, park Monceau)
Dizajn: Siniša Radić
Snimanje glasa i montaža zvuka: Branko Isaković

Mir

Vođena meditacija Mir takođe je jedna od naprednijih u programu. Inspiracija za nju Iliću je bio istiniti događaj koji se desio hladne maglovite decembarske noći 1914. na granici Srbije i Austrougarske. Nakon napada na Srbiju moćna austougarska vojska pretrpela je nekoliko sramnih poraza od šake srpskih vojnika. Komandant austrougarske balkanske vojske, Potiorek, odlučio je zbog toga da povede čitavu petu i šestu austrougarsku armiju u brzu pobedu. Dok su se mladi vojnici smrzavali u rovovima, Potiorek je u Beču unapred slavljen kao veliki pobednik.

Pročitajte više

Više od 100 austrougarskih vojnika na jednog srpskog vojnika. Danima pre napada puštani su leci iz aviona u kojima se srpski narod poziva na predaju, jer ionako nemaju nikakve šanse naspram toliko mnogobrojnijeg napadača. U cik zore neposredno pre očekivane komande za napad bez ikakvog pređašnjeg dogovora ili pak organizovane pobune, austrougarski vojnici bivaju obuhvaćeni snažnom energijom Polja koje je htelo mir. Ustaju iz svojih rovova podignutih ruku, prvo pojedinačno i zatim u sve većem broju i predaju se potpuno zbunjenim srpskim vojnicima. Ubrzo se gotovo svi predaju, jedino se čuju pojedinačni pucnjevi u vazduh od strane austrougarskih oficira koji pokušavaju da nateraju vojnike da uzmu oružje i krenu u napad. Ubrzo shvataju da to više nije moguće i izbezumljeno beže sa bojnog polja.

Ovo je jedinstven primer delovanja Polja u službi mira. Te noći se raspala austrougarska armija. Mir je potrajao svega nekoliko meseci. Ne treba zaboraviti da su u prvim redovima austrougarske vojske bili Bosanci, Srbi, Hrvati, Slovenci, Česi, Slovaci, Poljaci…

Grupa za edukacija svakoga dana meditira uz vođenu meditaciju MIR u 08:00h. Slobodno im se možete pridružiti. Svako u svom domu u 08:00h pusti meditaciju MIR i osim što napreduje u smislu ličnog rasta i razvoja, doprinosi širenju rezonance mira. Hvala.

Put isceljenja i mira vodi preko sagledavanja uzroka patnje i time do oslobađanja od tereta prošlosti, on podrazumeva čin prevazilaženja granica sopstvenog Ja i Mi, čime se otvara mogućnost da sve što se dešavalo u prošlosti, i ono dobro i ono loše, bude integrisano, pa tako retroaktivno i poMIReno. Taj čin u svojoj suštini jeste čin ljubavi…

Samo ljubav daje snagu čoveku da prevaziđe ono najstrašnije i najmračnije u ljudskoj prirodi. I upravo takvi, preporođeni i njome obnovljeni, možemo se izdići iznad svakog razaranja. I to kao pobednici.

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/muzika-mir-meditacija-640x800.jpg

Muzika meditacije Mir

„Muzika vodi unutrašnjoj harmoniji“ – Konfučije

Melodijama ove meditativne muzike pokreću se u tebi procesi integracije svega što se desilo u prošlosti – ne samo tvojoj, već i transgeneracijskoj.

Dodatna blagodet ove meditacije ogleda se u pospešivanju fokusa prilikom rada na računaru, u domaćinstvu, sa klijentima, sa decom…

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/voleti-sebe-640x800.jpg

Autor: Ruediger Dalke
Prevod: Vlado Ilić
Govori: Vlado Ilić
Muzika i snimak: Branko Isaković
Naslovna fotografija: Nježna Pivac
Dizajn: Marko Paunović

Voleti Sebe

Ovu vođenu meditaciju preporučujemo kao poslednju u programu kako bi zaista bili spremni da primite sve benefite praktikovanja ove meditacije. Voleti sebe ljubavlju koja ima budućnost preduslov je za upeh na svim poljima u ovom životu ovde i sada.

Pročitajte više

Želimo da budemo uspešni, srećni da nas ljudi prihvataju i vole. Ali jesmo li barem jednom oslušnuli sebe, dozvoljavamo li to sebi svim srcem. Ljubav prema sebi ne može se uvežbati razumom. Možemo je pronaći u sebi i razvijati. Ova meditacija je idealan alatan na putu ka tome.

https://www.orderoflove.com/wp-content/uploads/muzika-za-isceljenje-640x800.jpg

Muzika za opuštanje i isceljenje

Muziku je za rad u polju ljubavi inspirisan Vladovim vođenim meditacijama konponovao Branko Isaković. Ova muzika spaja desnu i levu hemisferu mozga i samim tim pospešuje razvoj intuicije, kreativnosti, prisutnosti, fokusa i povezuje nas sa onim iskonskim u nama samima.

Praktikovanje Meditacija

Preporučujem vam da meditirate svakoga dana najmanje sat vremena. Eventualno možete meditirati pola sata ujutro i pola sata uveče, i tako sebi svakoga dana priuštiti najmanje jedan sat povezanosti sa sobom i božanskim u sebi, u alfa stanju, u prostoru bez prostora, u vremenu bez vremena.

Meditiranjem kolateralno trenirate svoju desnu, žensku hemisferu mozga, u kojoj se između ostalog nalaze centri vaše inspiracije i intuicije, vašeg osećaja, vaše umetnosti i spontanosti, vašeg plesa, vaše muzike…

Da bi vam bilo jednostavnije, za vas sam kreirao jedinstven program vođenih meditacija, koje možete koristiti i kao pripremu za rad na sebi, na primer kao pripremu za učešće na seminaru poretka ljubavi i za vreme seminara ali i nakon seminara, kao obradu na seminaru pokrenutih procesa. Muzika koja ih prati komponovana je za njih, duboko je spiritualna i doprinosi procesima spajanja leve i desne hemisfere mozga.

Deca i Meditacija

Iz ličnog iskustva i iskustva mnogih učesnika roditelja mogu da kažem da deca uglavnom pokazuju mnogo manje otpore prilikom slušanja meditacije od odraslih. Pravo vreme za dete da počne da sluša meditaciju jeste dok je još u stomaku mame. To je idealno vreme.

Za trudnice, buduće mame, preporučujem svakodnevno muziku vođene meditacije Svetlo. Osim svih drugih benefita, to vam kasnije, kada se beba rodi, može pomoći i u trenucima kada je beba nemirna, uplašena, ima grčeve, bolove ili slično.

Već u toku masaže stomačića ili jednostavno grleći bebu roditelji puste istu muziku koju je beba slušala dok je bila u maminom stomaku i vrlo brzo se beba seti tog osećaja sigurnosti u stomaku i povezanosti sa mamom. Beba se opušta i grčevi vrlo brzo popuštaju. Ili kada dođu gosti ili kada ste u restoranu sa bebom, gde ima više ljudi ima i time i više raznolikih energija koje ponekad smetaju bebi. Pustite muziku za meditaciju i beba se ponovo oseća sigurno i plač polako prestaje.

Za decu uzrasta od 3-4 godine preporučujem vođene meditacije uglavnom kao ritual pre spavanja.

Slušajući “priče za laku noć” jednostavnije utonu u san. U toku dana dok se igraju ili uče, možete im pustiti muziku koju su slušali kao bebe (ili nisu) i njihova tema fokusa, koncentracije, prisutnosti u ovom trenutku ovde i sada će se transformisati.

Kućni Ljubimci i Meditacija

Kućni ljubimci su vrlo senzibilna bića koja vrlo često borave u zatvorenom prostoru i duže nego što bi trebalo pa tako znaju da naprave i lom koji gospodarice/gospodari zateknu. Iskustvo učesnika je potvrdilo da i naši kućni ljubimci osećaju sve naše energetske procese, energije prostora u kome borave i svih koji tu žive sa njima i dolaze u goste. Za kućne ljubimce preporučujem muzičke podloge meditacija, a praksa je pokazala da na primer psi i mačke znaju da dođu i legnu preko svojih gospodara tj. gospodarica za vreme slušanja vođene meditacije. Vremenom se navike ljubimaca koje su njihove vlasnike dovodile do ludila transformisane kroz zajedničko slušanje vođenih meditacija.

Oprema Za Meditaciju

Za praktikovanje meditacije nije neophodna nikakva oprema. Toplo vam preporučujem da na vama budu materijali od prirodnih sirovina, kako bi vaša koža i pore mogli nesmetano da upijaju vibracije meditacije.

Položaj Tela

“Sedite ili lezite tako da vam bude udobno. Možda se desi da u jednom trenutku utonete u san, slobodno se prepustite. Sme biti sve. I kada utonete u san ne možete “pobeći” od meditacije koja se čuje u pozadini i procesa koje ona pokreće u vama.

Prostor Za Meditaciju

Odaberite omiljeni kutak svoga doma, svoje sobe ili prostora kao sopstveni svečani prostor za meditaciju. Zašto svečan? Upravo tu, na tom vama posebnom mestu, suočavaćete se sa skrivenim dubinama lične duše i prolazićete kroz procese transformacije. Rad na duši za mene je svečan.

Kada opemite svoj kutak po svojoj želji i volji, dozvolite sebi da osetite poštovanje prema prostoru u celini i svom posebnom kutku. Poštovanje prema svima koji su doprineli da vi sada budete tu i uživate u vašem svečanom prostoru, svi koji su gradili i održavali prostor, koji je sada tu za vas. Osetite zahvalnost prema svima njima i svemu šta se tu u tom prostoru dešavalo pre nego je postao vaš kutak, vaše svečano mesto transformacije. Hvala lepo, hvala svima. Slobodno izgovorite čarobne reči: “Hvala.”

Preporučujem vam da u vašem kutku za mediticiju nema TV prijemnika, kompjutera… i drugih uređaja čije zračenje može da utiče na vibacije meditacije.

Lična iskustva

Order of love

Order of love © 2023. All Right Reserved.

SLIKE
Prijavi se