skip to Main Content

Snaga zagrljaja

Da biste preživeli neophodno je 5 zagrljaja dnevno, 10 je potrebno za život.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је snaga-zagrljaja.jpg

Ako želite da rastete i napredujete potrebno je 14 zagrljaja svakog dana. Da bi zagrljaj imao efekta neophodno je ostati 23 sekunde u njemu. Gledano sa fiziološke strane pri zagrljaju dolazi do nadražaja timus žlezde koja se nalazi iza grudne kosti. Timus luči timocite koji su zaduženi za odbrambeni mehanizam tela, a nakon 23 sekunde zagrljaja dolazi do aktiviranja hormona sreće u vašem organizmu.

Danas, u vremenu najvećeg konfora čovečansta i napretka tehnologije , čovjek je postao toliko izdvojen od sebe samoga da je jednostavno zaboravio da snagu nalazi u zagrljaju. Ekrani različitih veličina i namjena, takozvani “brzi” način života uzimaju svoj danak, što bitno utiče na nivo snage volje za svim onim sto nas čini srećnim bićima u ljubavi koja ima buducnost…
Zagrljaj u Školi života Vlado Ilić znači zagrliti svoga oca u sebi takvog kakav jeste, zagrliti svoju majku u sebi baš takvu kakva jeste, sa svim što ih sačinjava, ono lepo I manje lepo, sve što čini njih, poštujući njihovu sudbinu takvu kakva jeste. To su prvi koraci u Školi života u ljubavi ka sebi, ljubavi koja ima budućnost. Tek tada može naše seme, ono jedinstveno u svakome od nas, da proklija i ugleda svetlost dana.
Dobrodošli na međunarodni trodnevni seminar koji vodi Vlado Ilić u Beogradu od 17. do 19. januara 2020. Radujemo se vašem prisustvu i zajedničkom rastu u ljubavi koja ima budućnost.
Topli zagrljaj.

Back To Top