skip to Main Content

Program edukacije

Edukacija Škole života Vlado Ilić

Razvojne i edukativne grupe

Udruženja za sistemsku terapiju i sistemska rešenja Srbije „Porodični raspored“

1. Edukacija u Školi života, šta je to zapravo?

Osnovni motiv priključivanja edukativnom programu najčešće je želja za usvajanjem osnovnih kosmičkih zakonitosti kako bi ostvarili uspeh na ličnom i profesionalnom planu sa što manje napora i otpora, kao i želja za boljim razumevanjem prvenstveno ličnih procesa i skrivenih dinamika, svega onoga što nam stoji na putu ka željenom cilju i blagostanju na svim nivoima. Jedan od motiva je i dobijanje sertifikata za rad u polju poretka ljubavi kao terapeut ili konsultant.

2. Da li je to za mene?

Neophodna je hrabrost. Iako izgleda paradoksalno i promene na bolje često izazivaju strah, strah od napuštanja zone komfora, strah od novog i nepoznatog. Strah nas vraća u stare strukture, koliko god da nam se ne sviđaju – poznate su nam.

„Zamislite puteljak u šumi kojim je nakon kiše prošao traktor. Ostao je trag širokih traktorskih guma duboko utisnut u zemlju. Vozite bicikl i pokušavate da održite ravnotežu na tankim gumama pored dubokih brazda u blatnjavoj zemlji, koje vam    diktiraju putanju. Mala nepažnja je dovoljna da skliznete u stare, duboko utisnute poznate brazde traktora…“ -Vlado Ilić.
Samo u poslednjih hiljadu godina bilo je neophodno da život dobiju i daju ga dalje više od osam i po milijardi očeva i majki, dakle za samo hiljadu godina imali smo više od osam i po milijardi direktnih predaka. Sve njihove sudbine i emocije, blokade, stradanja i patnje, sva lepota postojanja, doživljaji i uspesi, kao i onih pre njih, zapisani su u našoj DNK strukturi. Oni su tu i borave u nama, svidelo se to nama ili ne. Mi volimo naše talente, vrline i druge nasleđene resurse i sve druge lepote za koje procenjujemo da su poklon. Sa njima smo u miru, sa manje ili više zahvalnosti ptrema onima od kojih pretpostavljamo da smo ih nasledili.
Ali kako izlazimo na kraj sa nasleđenim nelagodnim i neprijatnim, poput bolesti, blokada, nemaštine, besa i svemu nasleđenom, što nam se ne sviđa i često primorava da ponavljamo upravo ono šta nam se ne sviđa, te se osećamo kao u začaranom krugu? Kako to prevazići, ostati povezan sa svojim korenima a ne ponavljati tuđe sudbine i sudbine predaka već dozvoliti sebi da živimo svoj život ovde i sada, u ljubavi i blagostanju, sa svim što nam on donosi.

3. Šta je to što mogu promeniti u svom životu, u čemu mogu napredovati? Da li i ja mogu da se bavim tarapeutskim radom?

Promene su moguće na svim nivoima. Teme su mnogobrojne, od partnerskih odnosa, začeća, odgoja dece, preko međuljudskih odnosa, zdravlja, do tema vezanih za novac, posao, otkrivanja sopstvenog poziva, donošenja odluka… Koji su nam potencijali? Gde leže izvori moje snage?
Radom na sebi podižemo nivo svesti i vrlo često se približavamo svom pozivu. Budimo svoje talente, potencijale, intuiciju, kreativnost i nekad osetimo poziv da budemo terapeut u polju poretka ljubavi. Vrlo često je to nešto o čemu nismo ni sanjali, a rodilo se u nama na putu ličnog rasta i razvoja.
Postoji nešto mnogo veće od nas. Kako god to nešto nazivali ono je tu. Kada smo u skladu sa sobom i svetom oko sebe dolazimo do prosperiteta u ljubavi koja ima budućnost.

4. Koliko traje edukacija?

Program edukacije je koncipiran na godišnjem nivou a može trajati više godina. Lični rast i razvoj je proces koji traje. Svaki edukant ima svoje procese koje na tom putu prolazi tako da konkretnih pravila nema. Na kraju svake godine donosite odluku o tome da li želite nastaviti edukaciju.

5. Da li je neophodno određeno predzanje i obrazovanje?

Jedinstven koncept edukativnog programa koji je razvio prof. Ilić, višedecenijski međunarodni Učitelj porodičnog rasporeda, otvoren je za sve koji žele da spoznaju više, bez obzira na predhodno obrazovanje i iskustvo. Grupa je tokom cele godine otvorena za priključivanje, jedini uslov jeste da imate iskustvo jednog seminara pod vođstvom Vlade Ilića.

* Više o programu edukacije, pravima i obavezama u brošuri

Brošura Edukativnog programa Škole života Vlado Ilić

Prijave i informacije:

Jelena Ilić
Email: beograd@orderoflove.com
tel: +381 62 604 700
fb: poredakljubavi2

Dobrodošli!

* Više o programu edukacije, pravima i obavezama u brošuri

Brošura Edukativnog programa Škole života Vlado Ilić
Back To Top