skip to Main Content

Jedinstven program vođenih meditacija

Preporučuje se svima koji žele biti uspešni, vitalniji, zdraviji, prisutniji, skoncentrisaniji. Svakodnevno praktikovanje doprinosi poboljšanju kvaliteta života u svim segmentima. Promene se osećaju već nakon mesec dana meditiranja. Preporuka je meditirati sat vremena dnevno i slušati istu meditaciju najmanje u ciklusu od 40 dana. Da bi osetili čarobne efekte meditacije potrebno je meditirati svakodnevno. Položaj tela u toku meditiranja nije bitan, bitno je da onaj ko meditira bude izložen što je moguću manjem broju stresnih faktora, te da se oseća ugodno i prijatno u položaju koji je zauzeo. Preporučuje se da u prostoru za meditacijiu nema tehničkih uredjaja (TV prijemnici, mobilni uredjaji…).
Muzičke podloge vođenih meditacija, inspirisani seminarom i Vladovim načinom rada, s puno ljubavi konponovali su Branko Isaković i Bora Dugić.

Vođene meditacije i muzičke podloge istih možete slušati u svakom trenutku, osim kada vozite. Muzičke podloge se posebno preporučuju ukoliko radite sa klijentima, decom, spremate se za porođaj ili imate bebu,…

Ovde i sada - meditacije

Muzika i snimak: Branko Isaković
Naslovna fotografija: Jelena Tasić
Dizajn: Marko Paunović i Maša Ličina

Ovde i sada

Meditacija koja se preporučuje za početak. Ukoliko imate problema sa nesanicom, primeri iz prakse pokazuju da je ova meditacija pravi izbor. Ova meditacija nam pomaze da se u miru oprostimo od starog i ostavimo staro proslosti kako bi sto bolje i kvalitetnije ziveli i uzivali u ovom zivotu ovdje i sada. Svakodnevnica koja postaje sve užurbanija, napetosti na poslu ili fakultetu, problemi kod kuće, s partner(k)om ili decom, često izazivaju stanje preopterećenosti i izloženosti stresu.
Uobičajna reakcija na takvo stanje ispoljava se kroz potrebu za bekstvom – bilo u prošlost ili budućnost. Pri tome se vrlo lako zaboravlja da se život ne odvija ni u prošlosti ni u budućnosti, nego upravo u ovom trenutku – OVDE I SADA.
Izvor života - meditacije

Muzika i snimak: Branko Isaković
Naslovna fotografija: Silvija Paunović
Dizajn: Marko Paunović i Maša Ličina

Izvor života

Meditacija koja nam pomaže da pokrenemo procese primanja i povezivanja sa ocem i majkom koji borave u nama, njihovih roditelja, roditelja njihovih roditelja i tako redom svih predaka koji su svojim činjenjem i nečinjenem doprineli da danas u ovom životu ovde i sada postojimo mi, ti i ja. U samo poslednjih 1000 godina imamo više od 8 i po milijardi direktnih predaka.
Primajući i pružajući mesto u srcu svim precima takvima kakvi jesu, oslobađamo se nevidljivih niti lojalnosti i začaranog kruga ponavljanja njihovih sudbina. Pomireni i isceljeni budimo u sebi staru snagu i novi životni elan spremni za nešto sasvim novo u ljubavi koja ima budućnost.

Svetlo - meditacije

Muzika: Bora Dugić
Naslovna fotografija: Danijela Stojiljković
Dizajn: Marko Paunović i Siniša Radić
Snimanje glasa i montaža zvuka: Branko Isaković

Svetlo

Nadahnuće za ovu meditaciju dali su mi stihovi koje je o našem unutarnjem svetlu napisao Nelson Mandela, boraveći u zloglasnoj tamnici na ostrvu Roben. I danas nekoliko desetleća posle njegovog puštanja na slobodu, ćelija u kojoj je boravio zrači neverovatnom svetlošću, poput oaze mira usred tame najokrutnije agresije i poniženja zatvora, u međuvremenu pretvorenog u muzej.

Meditacija svetlo nam omogućava pokretanje procesa ponovnog rađanja u svetlu. Vraćanjem u početnu fazu života, fetusa u utrobi majke, dolazimo na mesto naše najveće snage, izvora neiscrpne bezuslovne ljubavi i sigurnosti. Isceljeni i celoviti rađamo se u novom svetlu.

Iako nam se na prvi pogled čini da se bojimo tame, još je veći strah koji osećamo od svetla. Uz čarobne zvuke frule Bore Dugića, ova meditacija otvara nam put ka našem unutarnjem svetlu.

“Kao da se pitamo ko sam ja da smem da svetlim? Da budem srećan? Da zračim u ljubavi? Da se prepustim životu i učinim najbolje šta mogu od mojih resursa i potencijala? Ali to nije pitanje. Pitanje je ko si ti da ne smeš da svetliš? Ko si ti da sputavaš sebe u svetlu?“   V. Ilić

Posebno preporučujemo ženama koje planiraju trudnoću, trudnicama i porodiljama.

Inicijacija - meditacije

Muzika: Bora Dugić
Slike: Saša Brnović
Dizajn: Siniša Radić
Snimanje glasa i montaža zvuka: Branko Isaković

Inicijacija

Inicijacija je jedna od naprednijih iz programa. Vlado Ilić toplo preporučuje da pre nego što zaplovite dubinama sopstvenog bića putem inicijacije, prođete kroz predhodne tri vođene meditacije.

Prepustite se putovanju ka vlastitoj duši, putem posutim laticama i trnovima ruža, koji će vas dovesti nadomak Jastva. Na tom putu očekuje vas susret koji će vam osvetliti stazu ka jasnijem i snažnijem doživljaju vaše unutrašnje suštine. Jer samo hrabri mogu dospeti do Univerzalne istine, kosmičke istine koja spava duboko u nama…

Mir - meditacije

Muzika: Bora Dugić
Slike: Claude Monet (Lokvanji i japanski most, park Monceau)
Dizajn: Siniša Radić
Snimanje glasa i montaža zvuka: Branko Isaković

Mir

Vođena meditacija Mir takođe je jedna od naprednijih u programu. Inspiracija za nju Iliću je bio istiniti događaj koji se desio hladne maglovite decembarske noći 1914. na granici Srbije i Austrougarske. Nakon napada na Srbiju moćna austougarska vojska pretrpela je nekoliko sramnih poraza od šake srpskih vojnika. Komandant austrougarske balkanske vojske, Potiorek, odlučio je zbog toga da povede čitavu petu i šestu austrougarsku armiju u brzu pobedu. Dok su se mladi vojnici smrzavali u rovovima, Potiorek je u Beču unapred slavljen kao veliki pobednik.

Više od 100 austrougarskih vojnika na jednog srpskog vojnika. Danima pre napada puštani su leci iz aviona u kojima se srpski narod poziva na predaju, jer ionako nemaju nikakve šanse naspram toliko mnogobrojnijeg napadača. U cik zore neposredno pre očekivane komande za napad bez ikakvog pređašnjeg dogovora ili pak organizovane pobune, austrougarski vojnici bivaju obuhvaćeni snažnom energijom Polja koje je htelo mir. Ustaju iz svojih rovova podignutih ruku, prvo pojedinačno i zatim u sve većem broju i predaju se potpuno zbunjenim srpskim vojnicima. Ubrzo se gotovo svi predaju, jedino se čuju pojedinačni pucnjevi u vazduh od strane austrougarskih oficira koji pokušavaju da nateraju vojnike da uzmu oružje i krenu u napad. Ubrzo shvataju da to više nije moguće i izbezumljeno beže sa bojnog polja.

Ovo je jedinstven primer delovanja Polja u službi mira. Te noći se raspala austrougarska armija. Mir je potrajao svega nekoliko meseci. Ne treba zaboraviti da su u prvim redovima austrougarske vojske bili Bosanci, Srbi, Hrvati, Slovenci, Česi, Slovaci, Poljaci…

Grupa za edukacija svakoga dana meditira uz vođenu meditaciju MIR u 06:00h. Slobodno im se možete pridružiti. Svako u svom domu u 06:00h pusti meditaciju MIR i osim što napreduje u smislu ličnog rasta i razvoja, doprinosi širenju rezonance mira. Hvala.

muzika meditacija isceljenje

Muzika za meditaciju i isceljenje

Muziku je za rad u polju ljubavi inspirisan Vladovim vođenim meditacijama konponovao Branko Isaković. Ova muzika spaja desnu i levu hemisferu mozga i samim tim pospešuje razvoj intuicije, kreativnosti, prisutnosti, fokusa i povezuje nas sa onim iskonskim u nama samima.

Voleti sebe - meditacije

Autor: Ruediger Dalke
Prevod: Vlado Ilić
Govori: Vlado Ilić
Muzika i snimak: Branko Isaković
Naslovna fotografija: Nježna Pivac
Dizajn: Marko Paunović

Voleti sebe

I ovu vođenu meditaciju Ilić preporučuje kao poslednju u program kako bi zaista bili spremni za sve benefite procesa koje podržava.
Želimo da budemo uspešni, srećni da nas ljudi prihvataju i vole.
Ali jesmo li barem jednom oslušnuli sebe, dozvoljavamo li to sebi svim srcem.
Ljubav prema sebi ne može se uvežbati razumom. Možemo je pronaći u sebi i razvijati.

Ova meditacija je idealan put ka tome.

Program vođenih meditacija možete dobiti putem maila.
Vođene meditacije možete odabrati na tri jezika: srpskom, nemačkom i engleskom.
Back To Top